To Live Is to Die

free counters

Selasa, 12 April 2011

Bapa Penyanyi Francisca Peter Di Jumpai Mati (Meninggal Dunia Dalam Agama Islam)

KUALA TERENGGANU 12 April – Bapa penyanyi popular sekitar era 80-an Francisca Peter, ditemui mati di rumah sewanya di Taman Seri Dungun malam tadi.

Mayat Lucian Gaberial Peter atau nama Islamnya Muhammad Gaberial Peter Abdullah, 78, ditemui dalam keadaan tertiarap dalam rumah sewanya itu oleh seorang rakan anaknya pada pukul 10.30 malam.

Rakan anaknya itu dikatakan pergi ke rumah Muhammad Gaberial Peter yang pernah bekerja sebagai wartawan akhbar New Straits Times sekitar tahun 70-an itu setelah diminta berbuat demikian oleh seorang daripada anak Muhammad Gaberial Peter.

Ketua Polis Daerah Dungun, Supt Dahlan Mohd Noor yang dihubungi mengesahkan kejadian itu dan mengklasifikasikannya sebagai mati mengejut.

Sementara itu, Pegawai Agama daerah Adnan Mohamad mengesahkan Muhammad Gaberial memeluk Islam sejak tahun 2007.

Mayat Muhammad Gaberial dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Sura Tengah kira-kira pukul 2.30 petang ini.

Jenazah juruterbang selamat dikebumi

KOTA BAHARU: Jenazah juruterbang dalam nahas helikopter jenis Bell 206 di Dataran Sibu, Sarawak semalam, Kapten Sahimi Ghazali selamat dikebumikan di kampung halamannya Kampung Pohon Tanjung di sini, malam ini.

Jenazah juruterbang berusia 38 tahun itu tiba di Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra, Pengkalan Chepa di sini pada pukul 7.20 malam dengan pesawat khas milik Layang-Layang Air.


Setibanya di kampung itu, jenazah itu terus dibawa ke Tanah Perkuburan Islam Pohon Tanjung untuk dikebumikan bersebelahan kubur bapa Allahyarham, Ghazali Murad yang meninggal dunia lebih 10 tahun lalu.

Turut hadir pada majlis pengkebumian itu beberapa pemimpin kerajaan Kelantan, ibu allahyarham, Mek Som Mustafa, 68, anggota keluarga dan lebih 200 penduduk kampung. Isteri allahyarham, Suriani Shafie, 38, dan empat anak mereka yang berusia antara empat hingga 13 tahun hadir sama di tanah perkuburan itu.


Sahimi maut berikutan helikopter yang dipandunya terhempas sejurus berlepas dari Dataran Sanyan, Sibu kira-kira 1.50 tengah hari setelah menurunkan penumpang termasuk pegawai Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.

POLIS KENA PUKUL PASAI KURA-KURA

Ini cerita anih. Jika selalu polis yang tibai orang hari ni polis pulak kena tibai keh keh keh. Ini polis akai singkat, pasai kura kura pun dia nak bergaduh keh keh keh...

Polis ni dah rasa cukup hebat yang dia tu polis tapi tak sedaq ada lagi yg lebih hebat daripada dia keh keh.. Dia dok rasa dia polis dia boleh buat apa saja tapi kali ni baru dia tau keh keh...

......................................................................................................

KUALA TERENGGANU – Akibat perselisihan faham berhubung siapa yang sepatutnya menjaga seekor kura-kura, seorang anggota polis dan adiknya cedera dibelasah lima lelaki dalam satu pergaduhan berhampiran sebuah pasar raya di Permaisuri, Setiu, semalam.

Kejadian pada pukul 7.30 malam itu berlaku apabila seorang pengawal keselamatan berusia 22 tahun itu dilaporkan ingin menyerahkan seekor kura-kura untuk dijaga oleh seorang kawan wanitanya berusia 20-an.

Bagaimanapun, secara tiba-tiba datang dua lelaki dipercayai kawan kepada wanita itu terus mengajak mangsa ke belakang bangunan pasar raya itu dan akibat tidak puas hati dengan tindakan itu telah membelasah mangsa.

Ketua Polis Daerah Setiu, DSP Supritendan Rohaizat Abd Ani berkata, mangsa sempat menghubungi abangnya berusia 26 tahun yang merupakan seorang anggota polis yang bertugas di daerah Setiu.

Semasa abang mangsa cuba meleraikan pergaduhan, secara tiba-tiba datang tiga lagi lelaki dengan dua daripadanya membawa dua bilah parang dan melibas mangsa dan akibatnya anggota polis itu cedera di bahagian bawah mata manakala adiknya cedera di pergelangan tangan, katanya.

Kelima-lima suspek yang berumur antara 20 hingga 30-an itu kemudian dilihat menaiki kereta jenis Honda CRV berwarna hitam dan dipercayai melarikan diri menghala ke Jertih

KAKI RABA KAKI GAYUT KAKI STIM KAKI SAMUN


Ini berita lawak. Mamat ni merompak pasai dia dengaq suara halus suruh dia rompak..kah kah kah.. Nasib baik dia dengaq suara halus kalau dia dengaq suara besaq lagi la haru keh keh keh.

Tapi ada jugak orang sms kat pompuan sebab paksa pompuan tu bikin suara stim dalam talipon kononnya dia nak onani keh keh keh. Serban dok atas kepala tapi perangai macam pukimak dia keh keh keh..

Ada jugak yg kononnya pak imam tapi selalu dok layan suara halus dalam talipon. Ntah siapa suara halus tu tak tau la pulak. Start keluaq masjid pak imam ni bergayut sampai bawah jambatan lepas tu sambung pulak sampai depan surau tapi tak berani nak sambung sampai kerumah sebab takut bini keh keh keh..

Ada juga yang dengaq suara halus suruh dia raba juboq budak pompuan bila masuk kedai dia tapi nasib baik kedai dia dah bakrup selamatlah budak budak yang belum mengerti apa apa tu.

Ishh macam macam la punya nak temberang zaman sekarang ni tapi tak sedaq orang tengah ketawa keh keh keh..

Agak agak ustaz dengan ustazah ni dengaq suara halus ka suara besaq CLICK

..................................................................................................

KOTA BHARU: “Saya dengar suara halus suruh saya buat benda tu (merompak menggunakan pisau),” kata seorang penganggur, Mohd Zamri Awang, 32, ketika mengemukakan rayuan bagi meringankan hukuman di hadapan Hakim Rofiah Mohamed di Mahkamah Sesyen di sini, semalam.

Pengakuan salah tertuduh itu, bagaimanapun tidak diterima mahkamah dan dia diarah menjalani rawatan mental selama sebulan, selain tempoh berkenaan diperlukan untuk membolehkan mahkamah mendapatkan rekod daripada pihak hospital.


Dalam prosiding jam 12 tengah hari semalam, tertuduh yang diberi peluang mengemukakan rayuan, mendakwa mengalami masalah mental selepas terbabit dalam kemalangan pada 2000 dan kini masih mendapatkan rawatan di hospital mental.

Malah, dia turut mengejutkan mahkamah apabila mendakwa tindakannya terlebih makan ubat yang diberi pihak hospital menyebabkan fikirannya bercelaru sehingga wujud suara ‘halusinasi’ memintanya merompak.


Ketika kejadian (rompakan), Mohd Zamri mendakwa dirinya kerap mendengar suara halus (halusinasi) mengarahkannya merompak pekerja pasar raya mini terbabit dan mengambil wang tunai RM150.

INI BUKAN GAMBAQ BLUE ANWAR TAPI INI GAMBAQ BLUE ANAK ORANG YANG SELALU CAKAP PASAI ANWAR

Malaysia hari ini hari hari cerita pasai blue. Kalau dulu nak cari video blue jenuh slow talk dengan tokey kedai video tapi hari ini kedai sewa video pun dah tutup pasai ramai orang dah pandai bikin filem blue sendiri.

Semua orang suka tengok gambaq blue. Mat Rock suka, Mat rempit suka, Pengerusi JKKK suka, Pak Lebai suka, orang Pas suka, orang umno pun suka, Pak Ustad pun suka jugak keh keh keh.

Lagi dasyat hari ini sapa tak suka tengok gambaq blue pun kena paksa tengok jugak. tengoklah tengoklah takut nanti kempunan pulak bila mampuih nanti.

Tak puas tengok gambaq blue orang putih, pi cari gambaq blue hong kong, tak best jugak yang Hong Kong pi cari yang siam punya kalau nak puas lagi pi pinjam handphone Mat Zan comfirm ada gambaq blue budak melayu punya keh keh keh.

Lagi glamer pelakon blue tu lagi banyaklah orang cari. macam gambaq blue pelakon Wan Norazlin dulu.. sikit la punya laku. Aku pun dah tengok..hang pa tengok tak? Keh keh keh ..jangan la dok belagak alim macam Mat Zan keh keh keh.

CUBA CLICK SINI DAN HAYATI KEHIDUPAN SEORANG USTAZ DAN USTAZAH YANG TAK SENONOH

Sekarang ni gambaq artis sudah tak stim lagi sebab hari hari boleh tengok depa telanjang. Jadi umno punya la nak stim depa bikin gambaq Anwar pulak. depa pun bercakap soal moral dalam keadaan depa tidak bermoral.

Ehh apa yang aku dok merepek panjang ni. Aku sebenaqnya nak tunjuk kat hangpa gambaq kat bawah ni. macam pernah ku lihat wajah jantan tu. Muka macam sapa ya? Emmm ....


Blog menarik yang perlu anda lawati Kartun Jahanam dan KeRpLuNk! Corporation

RAHIM BUTUH KECIK SUDAH PANAS BILA ORANG TAK PERCAYA GAMBAQ BLUE ANWAR


LIMBANG: Bekas Ketua Menteri Melaka, Tan Sri Abdul Rahim Tamby Chik mencabar Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim supaya bersemuka dengannya, Datuk Shazryl Eskay dan Datuk Shuib Lazim berhubung isu video seks yang didedahkan mereka, baru-baru ini.

Rahim yang menjadi salah seorang daripada Datuk T yng dikaitkan dengan pendedahan video berkenaan berkata, ia bertujuan memuaskan hati Anwar yang menjaja tuduhan kononnya ketiga-tiga mereka menjadi alat kerajaan untuk membunuh personaliti dan kerjaya politiknya.

Blackend Is The End

Dyers Eve